zauważ że tak jest! jeżeli nie powiesz mechanikowi co jest zepsute on sam oczywiście dojdzie... kiedyś... po wymianie kilku(nastu) podzespołów i zaśpiewa za naprawę hmm majątek... że taniej wyjdzie w ASO
_________________ Nie bój się rozpoczynać nowych wątków - jeżeli będzie coś nie tak to ja go usunę
Coś w tym jest kiedyś wymieniałem silnik w swoim vw to mi baran silnika nie przykręcił myślałem że jemu nie wiem co zbrobie bo akurat miałem jechać do mojego brta na wesele i na torach kolejowych silnik podskakiwal
No właśnie chiciał tylko miałem szczęście że go po drodze nie zgubiłem ale by było hehehe.... ale mechanikowi sie oberwało słownie oczewiście i za darmo wszystkie szkody naprawiał Bo coś tak myśle teraz że on musiał ten samochód po pijaku robić osiol jeden i takim dawać zawód
To miałeś nie zapomnianą przygode hehehhe... Ja kiedyś jechałem gdzieś i miałem cały bagażnik zapakowany i nic nie widziałem i wpadłem do rowu aż po tylnią szybe(to było Kombi)i nie mogłem wyjechać to aż mnie tirem facet wyciągał
Jeśli chodzi o temat to według mnie sprowadzaj samochody z zagranicy tylko jeśli się na tym znasz. Jeśli nie to najlepiej kup na miejscu i dopłać trochę, bo trudno będzie Ci znaleźć jakąś dobrą okazję, a handlarz jednak wie co, gdzie i jak. Ogólnie to Niemcy dbają o samochody i można u nich kupić samochody z udokumentowanym przebiegiem.
Nie zawsze z Niemiec sa takie cudowne samochody, jak piszesz Ryder. Mówi się, że z Francji są brudne i zaniedbane, ale według mnie to zależy, bo Francuzi coraz bardziej dbają o samochody i większość zawsze dbała. To tak samo, jakby powiedzieć, że Polak jest pracowity. Część jest a część nie. Nie warto mieć klapki na oczy i mysleć, że z Niemiec są zadbane auta a skądś indziej nie.
Pozdrawiam
warto sprowadzać samochody z zagranicy, jeśli się umie szukać, ma się na to czas, zna się język i nie boi się ryzykować. W Polsce łatwiej kupić samochód, ale jest on droższy, a za granicą można znaleźć jakąś dobrą ofertę w niższej cenie, co jest atrakcyjne dla potencjalnych kupujących.
W obecnej sytuacji nie jest to warte. Ceny aut z zagranicy sa podobne jak w Polsce. Chyba, ze jest jakaś okazja na którą liczy wiele osób. Już nie jest tak, jak kiedyś. Teraz na autach zarabia się mało.
Nie mówcie, że tak źle jest sporwadzac, bo ceny sa atrakcyjniejsze i lepiej sprowadzić niż mieć przez jakiegoś polaka wciśnięte gówno. Oglądaliście oststnio tvn turbo, jak to handlarze oszukują klientów?
Jasne, że lepiej sprowadzać. Moja dziewczyna ma sprowadzanego VW Foxa-2 latek, 17 000 przebiegu, czyli praktycznie nówka sztuka. Nie wiem, jak stoją tamczęści samochodowe, ale na pewno lepiej, niż w Polsce.
Oczywiście sprowadzenie samochodu z zagranicy to interesujące rozwiązanie, ale trzeba przy tym pamiętać o kilku ważnych sprawach, m.in. o komplecie dokumentów niezbędnych do zarejestrowania pojazdu. Auto, którego nie przerejestrujemy i nie ubezpieczymy w naszym kraju - nie będzie dopuszczone do ruchu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum