Forum motoryzacyjne, forum samochodowe, auto forum - AutoMoto24.com.pl/forum Strona Główna
 FAQ   Powiadom znajomego   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy warto sprowadzać auta z za granicy?

Czy warto sprowadzać auta z za granicy?
TAK
100%
 100%  [ 6 ]
NIE
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 6
Wszystkich Głosów: 6

Autor Wiadomość
chester_csr 
Świeżak
Dj. Freaky Loopz

Marka:: Volvo V40 1.9TDi

Wysłany: 2008-02-14, 20:10   

zauważ że tak jest! jeżeli nie powiesz mechanikowi co jest zepsute on sam oczywiście dojdzie... kiedyś... po wymianie kilku(nastu) podzespołów i zaśpiewa za naprawę hmm majątek... że taniej wyjdzie w ASO

captiva
Wizytator

Wysłany: 2008-02-14, 20:23   

Coś w tym jest kiedyś wymieniałem silnik w swoim vw to mi baran silnika nie przykręcił myślałem że jemu nie wiem co zbrobie bo akurat miałem jechać do mojego brta na wesele i na torach kolejowych silnik podskakiwal

chester_csr 
Świeżak
Dj. Freaky Loopz

Marka:: Volvo V40 1.9TDi

Wysłany: 2008-02-14, 21:56   

hehe chciał do Włoszczowy peron pozwiedzać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

captiva
Wizytator

Wysłany: 2008-02-14, 22:06   

No właśnie chiciał tylko miałem szczęście że go po drodze nie zgubiłem ale by było hehehe.... ale mechanikowi sie oberwało słownie oczewiście i za darmo wszystkie szkody naprawiał :-) Bo coś tak myśle teraz że on musiał ten samochód po pijaku robić osiol jeden i takim dawać zawód

czaki
Wizytator

Wysłany: 2008-02-16, 14:19   

To miałeś nie zapomnianą przygode hehehhe... Ja kiedyś jechałem gdzieś i miałem cały bagażnik zapakowany i nic nie widziałem i wpadłem do rowu aż po tylnią szybe(to było Kombi)i nie mogłem wyjechać to aż mnie tirem facet wyciągał

Ryder 
Newbie

Wysłany: 2008-02-26, 17:34   

Jeśli chodzi o temat to według mnie sprowadzaj samochody z zagranicy tylko jeśli się na tym znasz. Jeśli nie to najlepiej kup na miejscu i dopłać trochę, bo trudno będzie Ci znaleźć jakąś dobrą okazję, a handlarz jednak wie co, gdzie i jak. Ogólnie to Niemcy dbają o samochody i można u nich kupić samochody z udokumentowanym przebiegiem.

SmokeR 
Newbie

Wysłany: 2008-02-27, 22:17   

Nie zawsze z Niemiec sa takie cudowne samochody, jak piszesz Ryder. Mówi się, że z Francji są brudne i zaniedbane, ale według mnie to zależy, bo Francuzi coraz bardziej dbają o samochody i większość zawsze dbała. To tak samo, jakby powiedzieć, że Polak jest pracowity. Część jest a część nie. Nie warto mieć klapki na oczy i mysleć, że z Niemiec są zadbane auta a skądś indziej nie.
Pozdrawiam

Mateo 
Newbie

Wysłany: 2008-02-28, 19:26   

warto sprowadzać samochody z zagranicy, jeśli się umie szukać, ma się na to czas, zna się język i nie boi się ryzykować. W Polsce łatwiej kupić samochód, ale jest on droższy, a za granicą można znaleźć jakąś dobrą ofertę w niższej cenie, co jest atrakcyjne dla potencjalnych kupujących.

pavel 
Newbie

Wysłany: 2008-03-02, 23:08   

W obecnej sytuacji nie jest to warte. Ceny aut z zagranicy sa podobne jak w Polsce. Chyba, ze jest jakaś okazja na którą liczy wiele osób. Już nie jest tak, jak kiedyś. Teraz na autach zarabia się mało.

Arkosky 
Newbie

Wysłany: 2008-03-03, 22:15   

A czy mógłby ktoś mi powiedzieć, czy opłacalne jets sprowadzanie aut z innych państw niż Niemcy i Francja?

Diesel08
Newbie

Wysłany: 2008-03-07, 19:09   

Nie mówcie, że tak źle jest sporwadzac, bo ceny sa atrakcyjniejsze i lepiej sprowadzić niż mieć przez jakiegoś polaka wciśnięte gówno. Oglądaliście oststnio tvn turbo, jak to handlarze oszukują klientów?

krzysgladiator
Newbie

Wysłany: 2010-07-29, 12:19   

Jasne, że lepiej sprowadzać. Moja dziewczyna ma sprowadzanego VW Foxa-2 latek, 17 000 przebiegu, czyli praktycznie nówka sztuka. Nie wiem, jak stoją tamczęści samochodowe, ale na pewno lepiej, niż w Polsce.

Spec_ubezp
Newbie

Wysłany: 2010-07-30, 12:33   

Oczywiście sprowadzenie samochodu z zagranicy to interesujące rozwiązanie, ale trzeba przy tym pamiętać o kilku ważnych sprawach, m.in. o komplecie dokumentów niezbędnych do zarejestrowania pojazdu. Auto, którego nie przerejestrujemy i nie ubezpieczymy w naszym kraju - nie będzie dopuszczone do ruchu.