Forum motoryzacyjne, forum samochodowe, auto forum - AutoMoto24.com.pl/forum Strona Główna
 FAQ   Powiadom znajomego   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Koniec Dodge Vipera
Autor Wiadomość
Spatryk 
Newbie

Wysłany: 2008-02-29, 20:41   Koniec Dodge Vipera

Najbardziej sportowy Dodge zostanie wycofany z produkcji.

Od czasu, kiedy Chrysler rozstał się z Mercedesem i został przejęty przez grupę kapitałową Cerberus ("Koniec DaimleraChryslera"), co chwilę dochodzą do nas sygnały o kolejnych rewolucjach w gamie modelowej tego koncernu ("Koniec Crossfire'a", "Pożegnanie z PT Cruiserem", "Chrysler odsyła kilka modeli do historii"), do którego należą takie marki jak Chrysler, Dodge czy Jeep.

Jedną z ofiar redukcji kosztów będzie, jak się nieoficjalnie mówi, legendarny Dodge Viper, którego nowy model zaprezentowano przed paroma miesiącami. Auto będzie powstawać najprawdopodobniej do 2011 roku. Nie wiadomo, czy zostanie zastąpione przez inny model.

green 
Newbie

Wysłany: 2008-03-02, 10:54   

Na pewno zostanie zastąpione przez coś nowego w podobnym stylu. Przerwać wytwarzanie takiej legendy?! Każdy przecież na Dodge Vipera. Trichę dziwne posunięcie ze strony Dodge, ale cóż...

Siejo90 
Newbie

Wysłany: 2008-03-02, 22:11   

Ja obstawiam, że w tym 2011 roku zostanie podjęta decyzja, że jednak Dodge Viper będzie nadal produkowany, bo nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że ta marka zostanie zlikwidowana. Przecież to jest Viper! :evil:

Hazok
Newbie

Wysłany: 2008-03-05, 13:15   

Z tego, co słyszałem to jeśli sprzedaż pójdzie dobrze to okres zostanie wydłużony o około 3 lata więc nie musicie się bać aż do 2014 roku. Wtedy jeśli samochód będzie generował dobre zyski to nadal będzie produkowany. Tak myślę ;)

Diesel08
Newbie

Wysłany: 2008-03-07, 19:13   

Lol zrobili troche afery, żeby się teraz lepiej sprzedawało. I pewnie ta reklama troche im dała. Viper będzie jeszcze długo produkowany, bo przynosi niezłe zyski dla Dodge.

Ryder 
Newbie

Wysłany: 2008-03-10, 18:44   

o 2011 roku jest jeszcze dużo czasu. Do tego momentu dużo osób zapomni o tym modelu, a raczej i tak zostanie on dalej produkowany, w końcu nie zabija się kury znoszącej złote jajka

tomplus
Newbie

Wysłany: 2008-03-13, 13:25   

Mi nie jest szkoda, bo nie znam uroku tego auta. Nigdy w nim nie jeździłem także jego strata dla mnie w ogóle nie będzie bolesna. O Viperze mówiło się, że jest piękny, ale teraz jest wiele łądniejszych aut.