Wysłany: 2009-09-19, 18:42 Szukam informacji o niebieskich(?) żarówkach
Czytałam wypowiedź na forum, że ktoś sobie kupił i założył żarówki do świateł normalnych w samochodzie - o niebieskim (?) odcieniu? A może po prostu są niby niebieskie, ale świeca bardziej na biało, nie bardzo wiem. Szukam, czy jest coś takiego, mam BMW 5 :) Dzięęęki
Wysłany: 2009-10-08, 22:59 Re: Szukam informacji o niebieskich(?) żarówkach
Karin napisał/a:
Czytałam wypowiedź na forum, że ktoś sobie kupił i założył żarówki do świateł normalnych w samochodzie - o niebieskim (?) odcieniu? A może po prostu są niby niebieskie, ale świeca bardziej na biało, nie bardzo wiem. Szukam, czy jest coś takiego, mam BMW 5 :) Dzięęęki
zbyt mało informacji
Ostatnio na rynku pojawiło sie sporo nowych zarówek - masz rynek jest równiez zalewany przez produkcję z dalekiego wschodu.
a moze masz na mysli nazwe BLUE
np: Białe światło Blue Vision
-
sprzyja zwiększeniu koncentracji kierowcy i sprawia, że jazda samochodem w nocy staje się mniej męcząca.
Przyczynia się również do większego bezpieczeństwa i komfortu, oświetlając znacznie lepiej znaki i oznakowania drogowe.
Zalety :
Białe-dzienne światło w warunkach nocnych o temperaturze barwowej 4000 stopni K.
Zastosowanie :
Na wszystkie warunki pogodowe przez cały sezon a zwłaszcza podczas jazdy nocą.
To nic innego jak żarówki Philipsa. Ale z ich doborem trzeba byc naprawde ostrożnym,podczas kontroli drogowej policja bardzo niechętnie patrzy na inne odcienie niż normalne żarówki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum