Wysłany: 2008-01-13, 21:29 [Audi A4] Polskie ceny A4
Podstawowa wersja najnowszego Audi za 125 560 zł.
To cena auta z czterodrzwiowym nadwoziem, bowiem na wersję avant przyjdzie nam jeszcze poczekać parę miesięcy. Pod jego maską pracuje silnik 1,8 TFSI, który dzięki doładowaniu rozwija moc 161 KM. W wyposażeniu standardowym najtańszego Audi A4 znajdziemy elektrycznie otwierane szyby, automatyczną klimatyzację, system kontroli trakcji, 6 poduszek powietrznych i 16-calowe aluminiowe felgi.
W ofercie znajdują się oczywiście modele A4 z silnikami diesla. Pod maskę Audi może trafiać także motor 2,0 TDI 143 KM (129 060 zł), 2,7 TDI 190 KM z automatyczną skrzynią biegów (176 380 zł) i 3,0 TDI quattro 240 KM (197 560 zł). Najmocniejszy w ofercie silnik to oczywiście benzynówka z bezpośrednim wtryskiem o pojemności 3,2 l i mocy 266 KM. Taki samochód wyposażony w napęd quattro kosztuje 194 120 zł.
Podobno Pan Tadeusz R. z Torunia kupił sobie takie Audi ale z wyposażeniem za ćwierć miliona złotych
Audi idzie w dobra strone i pewnoscia mysli o przyszlosci
Wiecie, ja już trochę pojezdziłem sobie Audicami. Nie polecam. Może w tym modelu coś poprawili ale jeśli nie to kolejny złom z Ingolstadtu.
Czy jednak macie opinie że auto za ponad 100.000,- ma przawo po połowie roku mieć problemy zacinającymi się chamulcami. Po dwóch latach nie ma prawa paźć skrzynia biegów. Lub w rocznym samochodzie dolewać przy każdym tankowaniu min. 1/2L oleju?
Nie mówie o jednym ale o 7-miu modelach które miałem okazje urzytkować. A to były roczniki 2002 i 2004.
Przede wszystkim A4 to złom. Nadaje się tylko dla niedzielnych kierowców.
Audi to złom?! Chyba Ci się coś pomyliło. Połowa Niemców jeździ Audikami i jakoś nie narzekają tylko Polak musi coś wymyślić, bo go nie stać. jesli cos takiego się zdarzyło to w pojedynczym modelu. Nie oceniaj tak wszystkich modeli Audi...
Audi to ogólnie dobra marka. Niemcy w końcu sa odkładni i dbają o szczegóły. Ja na razie nie mam nic im do zarzucenia i ich samochody przypadły mi do gustu, choć cena też jest wysoka. Niestety za luksus i marke trzeba płacić.
Przelicz sobie ile to kosztuje w euro? Mało? Dla zachodzich państw to nie jest dużo. Oczywiście gdybyś w Polsce zrobil o 40 tys taniej to każdy Nimiec przyjeżdałby tutaj kupić auto. proste?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum