Wysłany: 2007-12-26, 20:00 [Koenigsegg CCXR] - nowy konkurent dla Veyrona
Witam.
A przedstawiam Koenigsegg CCXR - nowego konkurenta dla Veyrona.
Na rynku motoryzacyjnym właśnie przybył kolejny konkurent dla Bugatti Veyrona. Pierwsze informacje o odświeżonej wersji Koenigsegga pojawiły się już w marcu, jednakże dopiero teraz firma postanowiła ujawnić wszelkie detale wozu.
Co już wcześniej mówiono teraz zostało potwierdzone - napędzać go będzie potężna V8, po części wykonana z aluminium. Zasilać go ma biopaliwo - spalanie zawartego w nim etanolu ma bowiem pozytywny wpływ na chłodzenie w komorze spalania. Fakt ten, w złożeniu z wyższą oktanowością paliwa, sprawił, że otrzymujemy super szybki samochód, który jednocześnie jest przyjazny środowisku. W rezultacie przy 7200 obrotów zanotowano moc 1018KM! Średnie spalanie ma oscylować na poziomie 22l/100km, więc jest nieźle. Do 100km/h przyśpiesza w ok. 2,9 sekundy. Prędkość maksymalna - podobnie jak w Veyronie - ponad 400km/h. Jedynym minusem, którego do tej pory udało mi się w nim znaleźć, jest rzecz jasna cena - wynosi ona bowiem 1,5 miliona Euro.
No i dla leprzego smaku lubie dodać dobre fotki. Bardzo Prosze ;)
Samochód z pewnością tylko dla bogaczy .
Na ostatnim zdjeciu [ten pomaranczowy] na pierwszy rzut oka podobny do Saleen-a
Na pierwszy plan rzucają się światła.
Poniżej mój screen Saleena z gry Test Drive Unlimited
Wysłany: 2008-01-10, 11:42
Dokladnie Saleen bardzo podobny do tego auta przedstawionego na pierwszych screenach.
Od dosyc niedawna mozna znalesc wiecej takich podobienstw.
Widzialem ostatnio nowego FIAT-a ktory na pierwszy rzut oka byl ludzaco podobny do ALFY Romeo.
Super auto, oglądałem o nim masę programów. Po prostu rewelacja - wizualnie powala, osiągi znakomite, komfortowy, cudowne wykończenia w środku. REWELACJA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum