Wysłany: 2008-02-14, 22:35 Nietypowy Golf Variant co sądzicie ??
Właśnie na stronie Vw wyczytałem o tym cudzie co sądziće o tym autku ??
[ Dodano: 2008-02-14, 22:35 ]
Auto tak naprawdę w niczym nie przypomina Golfa. Przód jest wzięty z Jetty, a tył... Trudno powiedzieć skąd, ale na pewno nie jest podobny do żadnego z obecnie produkowanych Volkswagenów. W ogóle nie jest podobny do niczego, co jeździ po naszych drogach i na pewno będzie musiało upłynąć trochę czasu, zanim do tego auta przywykniemy.
Prząd jest wzięty z JETTY bynajmniej tak mi się wydaje a tył to już do niczego nie jest podobny .... Tak troche teżjest podobny do takiej terenówki z dużą paką
Ty to może wymyślili ale za bardzo nie wyszło to autko pod chodzi trochę pod terenówkę ale to nie jest terenówka duży pakowny , przeciętna stylistyka a o wnętrzu nic nie wiem bo nie widziałem nawet na fotach
Jak dla mnie to ten samochód jest nijaki. Tego typu jest dużo podobnych aut. Samochód rodzinny i ja w takich nie gustuję. Wolę typowe terenówki, które nie sa tylko miejskimi samochodami, a ten chyba jest głównie miejskim samochodem.
Ładny, duży, pojemny. Coś dla ustatkowanych panów z dużą rodziną. Widać, że jest to solidny samochód. Oto jego dane techniczne:
Nadwozie kombi, 5-drzwiowe
Silnik benzynowy, R4, turbodoładowany z kompresorem, TSI
Pojemność 1390 ccm
Moc 140 KM przy 5600 obr./min
Maks. moment obrot. 220 Nm przy 1500-4000 obr./min
Napęd na koła przednie
Skrzynia biegów 6-manual
Rozstaw osi 257,8 cm
Średnica zawracania 11,0 m
Wymiary (dł./szer./wys.) 455,6/178,1/150,4 cm
Poj. bagażnika 450/1780 l
Masa/ładowność 1353/607 kg
Poj. zbiornika paliwa 55 l
Prędkość maks.* 205 km/h
Przysp. 0-100 km/h* 9,5 s
Śr. zużycie paliwa* 7,1 l/100 km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum