Forum motoryzacyjne, forum samochodowe, auto forum - AutoMoto24.com.pl/forum Strona Główna
 FAQ   Powiadom znajomego   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa Mazda 5
Autor Wiadomość
captiva
Wizytator

Wysłany: 2008-02-14, 16:42   Nowa Mazda 5

Mazda 5 to bardzo ładne auto i wszelkie poważniejsze zmiany mogłyby jej zaszkodzić. W nowym modelu przekonstruowano przedni zderzak, dodano nową atrapę chłodnicy i lampy. Z tyłu najbardziej widoczną zmiana są nowe lampy. Każdy klient będzie mógł dokupić do nowej 5-tki pakiet sportowy. Wnętrze nie uległy zbyt drastycznym zmianom. Największą jest, oferowana w standardzie nawigacja DVD z 7-calowym dotykowym wyświetlaczem wielofunkcyjnym na konsoli centralnej. Na monitorze ukazuje się także obraz z kamery cofania.

Ponadto istnieje możliwość podłączenia odtwarzacza MP3. Pojawiła się nowa zmieniarka na 6 CD oraz system bluetooth z przełącznikami na kierownicy. Boczne, przesuwane drzwi mogą być obsługiwane elektronicznie za pomocą przycisku we wnętrzu bądź pilota. Nowa 5 jest teraz bardziej komfortowa i cicha m.in. dzięki zastosowaniu izolacji Thinsulate®® w podsufitce, która obniża hałas podczas jazdy.

Od strony technicznej najwięcej zmian zaszło w benzynowym, 2-litrowym silniku. Motor otrzymał elektroniczną przepustnicę i system sekwencyjnej zmiany faz rozrządu (S-VT). Mazda oferuje dwie nowe skrzynie biegów. 6-biegowa, manualna jest standardem we wszystkich wersjach. Jeśli ktoś lubi automaty może sobie dokupić 5-biegową skrzynię.

Danon14 
Wizytator

Marka:: Audi

Wysłany: 2008-02-14, 16:48   

Fajna ...mi się podobają te śmieszne tylnię lampy i na mnie to się wydaje dobre że wersji podstawowej jest już nawigacja i DVD z 7 calowym monitrkm to już duży plus bo w innych modelach trzeba było dopłacać . Można sobie wybrać skrzynie biegów chociaż zazwyczaj w Polsce panowie wolą manuala ale jak by moja żona sobie takiego chciała sprawić to tylko automat nie wiem czemu ...

czaki
Wizytator

Wysłany: 2008-02-14, 17:25   

całkiem nie zła ale typowa na takie wypady rodzinne za miasto bo na jazdę po mieście jest troszeczkę za duża ale co zrobić fajny desing szczególnie te wcześniej wspomniane charakterystyczne lampy dla tej Mazdy. Z tego co widzałem na zdjeciach to też ma całkiem przytulne wnętrze tak posumówując samochód całkiem całkiem :-P

Lucki
Newbie

Marka:: VW

Wysłany: 2008-02-14, 17:27   

można powiedzieć że to taki Van rodzinny na wakacje . Ale nie jest zły a czasem nie znacie jego ceny ??Bo tak z ciekawości bym chciał wiedzieć

kazio1
Newbie

Wysłany: 2008-02-14, 18:01   

Jak się dowiem ceny to ci powiem .Samochód bardzo ładny funkcjonalny ładny i pakowny po prostu nic ująć i nic odjąć

Danon14 
Wizytator

Wysłany: 2008-02-14, 21:05   

widzę że się wszystkim on podoba ten samochód typowy samochód rodzinny który łączy dobre z pożytecznym :mrgreen:

czaki
Wizytator

Wysłany: 2008-02-14, 21:36   

Po prostu wiedzą co dobre ... Bo to jest naprawdę spoko...samochód nawet na tych bardziej wymagających :mrgreen:

maniak
Newbie

Wysłany: 2008-02-14, 22:51   

Mi też się podoba choć by mógł być lepiej wyposarzony ale pod względem stylistycznym 5/10 :!: :!: :!: :!:

moto
Newbie

Wysłany: 2008-02-14, 23:09   

Mazda 5 powstała na tej samej platformie co Mazda 3, Volvo S40 i nowy Focus. Z kolumnami MacPhersona z przodu i wielowahaczowym zawieszeniem z tyłu oraz elektrycznym wspomaganiem układu kierowniczego powinna więc dobrze jeździć. :-o :-o :-o :-o

pilot
Newbie

Wysłany: 2008-02-14, 23:21   

moto napisał/a:
Z kolumnami MacPhersona z przodu
jestem jakoś nie przekonany do tego czegoś bo raz mi wyskoczyły i prze całą droge mi buczały miałem nadzieje że jakos się ułożą a tu lipa 300km z tym buczeniem nie do wytrzymania :evil:

lift
Newbie

Wysłany: 2008-02-15, 00:31   

Ja myślę że w Mazdzie 5 raczej to zjawisko nie wystąpi poniewarz to już zawansowana technologia i wszystko jest to dopracowane jak na moje oko 8-) Ktoś by musiał go porządnie przetestować najlepiej jakiś zwykły człowiek który jezidzi do szkoły po dzieci lub do sklepu po zakupy :-P

captiva
Wizytator

Wysłany: 2008-02-15, 11:06   

A jak być Koncern Mazdy poprosił cię cie o przetestowanie nowego modelu zgdodził byś się to tylko taka sugestia.... :lol:

Lucki
Newbie

Marka:: VW

Wysłany: 2008-02-15, 21:26   

Ja tam bym się zgodził bo to przecież nowe doświatczenia darmowe autko na pare dni poprawienie swojej samo oceny takim wozem .... I wogóle doświatczenie któłre może się kiedyś przydać w dalszym życiu

moto
Newbie

Wysłany: 2008-02-16, 11:00   

A ten miniVan ile ma miejsc ?? :?: :?: :?:

Danon14 
Wizytator

Wysłany: 2008-02-16, 19:52   

chyba 6 ale nie jestem pewien