Mazda 5 to bardzo ładne auto i wszelkie poważniejsze zmiany mogłyby jej zaszkodzić. W nowym modelu przekonstruowano przedni zderzak, dodano nową atrapę chłodnicy i lampy. Z tyłu najbardziej widoczną zmiana są nowe lampy. Każdy klient będzie mógł dokupić do nowej 5-tki pakiet sportowy. Wnętrze nie uległy zbyt drastycznym zmianom. Największą jest, oferowana w standardzie nawigacja DVD z 7-calowym dotykowym wyświetlaczem wielofunkcyjnym na konsoli centralnej. Na monitorze ukazuje się także obraz z kamery cofania.
Ponadto istnieje możliwość podłączenia odtwarzacza MP3. Pojawiła się nowa zmieniarka na 6 CD oraz system bluetooth z przełącznikami na kierownicy. Boczne, przesuwane drzwi mogą być obsługiwane elektronicznie za pomocą przycisku we wnętrzu bądź pilota. Nowa 5 jest teraz bardziej komfortowa i cicha m.in. dzięki zastosowaniu izolacji Thinsulate®® w podsufitce, która obniża hałas podczas jazdy.
Od strony technicznej najwięcej zmian zaszło w benzynowym, 2-litrowym silniku. Motor otrzymał elektroniczną przepustnicę i system sekwencyjnej zmiany faz rozrządu (S-VT). Mazda oferuje dwie nowe skrzynie biegów. 6-biegowa, manualna jest standardem we wszystkich wersjach. Jeśli ktoś lubi automaty może sobie dokupić 5-biegową skrzynię.
Marka:: Audi
Wysłany: 2008-02-14, 16:48
Fajna ...mi się podobają te śmieszne tylnię lampy i na mnie to się wydaje dobre że wersji podstawowej jest już nawigacja i DVD z 7 calowym monitrkm to już duży plus bo w innych modelach trzeba było dopłacać . Można sobie wybrać skrzynie biegów chociaż zazwyczaj w Polsce panowie wolą manuala ale jak by moja żona sobie takiego chciała sprawić to tylko automat nie wiem czemu ...
całkiem nie zła ale typowa na takie wypady rodzinne za miasto bo na jazdę po mieście jest troszeczkę za duża ale co zrobić fajny desing szczególnie te wcześniej wspomniane charakterystyczne lampy dla tej Mazdy. Z tego co widzałem na zdjeciach to też ma całkiem przytulne wnętrze tak posumówując samochód całkiem całkiem
Mazda 5 powstała na tej samej platformie co Mazda 3, Volvo S40 i nowy Focus. Z kolumnami MacPhersona z przodu i wielowahaczowym zawieszeniem z tyłu oraz elektrycznym wspomaganiem układu kierowniczego powinna więc dobrze jeździć.
jestem jakoś nie przekonany do tego czegoś bo raz mi wyskoczyły i prze całą droge mi buczały miałem nadzieje że jakos się ułożą a tu lipa 300km z tym buczeniem nie do wytrzymania
Ja myślę że w Mazdzie 5 raczej to zjawisko nie wystąpi poniewarz to już zawansowana technologia i wszystko jest to dopracowane jak na moje oko Ktoś by musiał go porządnie przetestować najlepiej jakiś zwykły człowiek który jezidzi do szkoły po dzieci lub do sklepu po zakupy
Marka:: VW
Wysłany: 2008-02-15, 21:26
Ja tam bym się zgodził bo to przecież nowe doświatczenia darmowe autko na pare dni poprawienie swojej samo oceny takim wozem .... I wogóle doświatczenie któłre może się kiedyś przydać w dalszym życiu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum