Zależy od leasingu, raczej bardziej opłacalny jest kredyt. Leasing jest po prostu droższy.
Bywa również tak, że jak nie zapłacisz np. 2 rat i będziesz zwlekał z trzecią (a róznie to się układa w życiu), to firma leasingowa może zabrać Ci auto i co najważniejsze - dalej ubiegać się o spłatę rat leasingowych!!!
Samochód nie jest na Ciebie, a na firmę leasingową. Wszelkie stłuczki, sprawy ubezpieczeniowe muszą być rozwiązywane przez ludzi z tamtej firmy, jako właścicieli pojazdu.
A czy w momencie wzięcia kredytu właścicielem samochodu nie jest bank? Przynajmniej do momentu jego spłaty? Właśnie zastanawiam się nad samochodem w leasingu i przeczytałem Twój post. Nie wiem co dalej zrobić, w sumie to już się zdecydowałem na http://www.impuls-leasing.pl/ bo dają darmowe ubezpieczenie do samochodu, ale teraz chyba zacznę się zastanawiać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum