Wysłany: 2011-06-22, 12:36 Podróż do Szwecji. Proszę o pomoc!
Witam!
W najbliższym czasie mam zamiar wybrać się autem do Szwecji.
Podróż swoją będę odbywać Polonezem FSO . Auto jest w cudownym stanie, 51 tysięcy przebiegu od nowości, udokumentowane w książecce. Zawieszenie w świetnym stanie, a także przegląd przeszedł bez najmniejszego problemu. Polonez jest w gazie.
I w związku z tym mam do Państwa ogromną prośbę, chodzi mi o jak najszybsze udzielenie odpowiedzi na kilka nurtujących mnie pytań:
Podróż moja ma być do miejscowości Sunne w Szwecji. Od Łowicza do Świnoujścia, tam promem do Szwecji i dalej do Sunne.
Jako, że w Polsce z tankowaniem gazu problemu nie powinno być, a także z paliwem to już z Szwecją mam problem, gdyż nie mam żadnego pojęcia.
1. Czy w Szwecji jest ogólnie dostępne LPG do aut? Na każdej stacji? Internet jest sprzeczny w tym temacie dlatego pytam profesjonalistów.
2. Jeśli miałbym tankować gaz to jaką nazwę on w Szwecji nosi? Motorgas? Biogas? LPG?
3. Jeśli jednak w Szwecji musiałbym jeździć na benzynie to jak zwie się ta, którą mam tankować?
4. Chciałbym prosić także o jakieś porady w co powinienem się ubezpieczyć do tak dalekiej podróży. W sensie, co ze sobą zabrać.
5. Chcę także zakupić GPS. Mój wybór sprowadza się na MIO MOOV S600 lub MIO MOOV SPIRIT 670 bądź MIO SPIRIT 680. Czy mogą Państwo polecić coś lepszego w podobnej cenie? Lub wybrać którąś z tychże nawigacji?
6. Czy ten Polonez bez katalizatora nie będzie mieć problemu z przedostaniem się przez granicę i jazdą po Szwecji?
Proszę serdecznie o jak najszybszą pomoc!
Pozdrawiam,
Mateusz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum