Wysłany: 2008-04-01, 20:49 Konsekwencje za niezarejestrowania auta w ciągu 30 dni
Sytuacja jest trochę zawiła: kupiłem auto (około 1,5 roku temu), parę dni pojeździłem, nieoczekiwania pojawiła się szansa wyjazdu za granicę. Auto wsadziłem znajomemu do garażu i wyjechałem.
Wróciłem niecały miesiąc temu, zapłaciłem zaległe ubezpieczenie ale nie przerejestrowałem samochodu na siebie, bo nie miałem po prostu kiedy. Tyle że zrobiłem obowiązkowy przegląd techniczny Exclamation na stary dowód rej. bo pomyślałem że lepiej mieć tak załatwione niż jeździć bez Question .
I tu moje pytanie: co może czekać mnie jeśli pojawię się teraz w UM celem przerejestrowania auta z takim podbitym w końcu i jednocześnie nieważnym dowodem rejestracyjnym? czy może lepiej powiedzieć żę zaginęło? pozostałe papiery wszystkie oczywiście mam.
B. proszę o info i poradę jak najlepiej załatwić taką sprawę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum