Forum motoryzacyjne, forum samochodowe, auto forum - AutoMoto24.com.pl/forum Strona Główna
 FAQ   Powiadom znajomego   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Prawo jazdy "A" od 24 lat ??
Autor Wiadomość
Handlong
Wizytator

Wysłany: 2008-03-24, 22:03   Prawo jazdy "A" od 24 lat ??

Słyszałem i czytałem w prasie, że chcą od lata zmienić przepisy, które mówią, że DOPIERO od 24 roku życia będzie można zdawać prawo jazdy na motocykl (kat. "A"). Argumentują to tym, że najwięcej wypadków powodują motocykliści, którzy mają między 18-24 lat.

Neaht
Newbie

Wysłany: 2008-03-25, 08:43   

Mnie też to zszokowało. Miejmy nadzieję, że nie wejdzie w życie

Pertar
Wizytator

Wysłany: 2008-03-25, 20:58   

Z jednej strony inicjatywa sluszna ,ale zle chca ja wykonac.Z drugiej strony Samochodami tez wypadki powoduja mlodzi kierowcy w tym przedziale wiekowym i nie musza czekac do 24-roku zycia ani nie maja ograniczej pojemnosciowych

Daemel
Newbie

Wysłany: 2008-03-26, 21:19   

moim zdaniem to że to wprowadzą nic im nie da... i tak Ci co powodują te wypadki to zazwyczaj typu "dawców" a tacy nie patrzą na to czy sie ma prawko czy nie - ważne żeby jeździć i tak policja z takimi motorami ma marne szanse... Co by nie robili moim zdaniem to i tak im nie wyjdzie... ograniczenia wiekowe i to tak duże jeszcze bardziej pogorszą sprawę... Imo bezsens ale jak patrze na nasz rząd to coś mi sie wydaje że oni jednak są na tyle niekompetentni że to wprowadzą... a chciałem sobie to prawko zrobić...

Miig
Wizytator

Wysłany: 2008-03-27, 21:25   

gdzieś w europie jest tak ze każdy motocykl którym jeździ osobo poniżej któregoś tam roku życia musi być wyposażony w ogranicznik prędkości do 120Km\h, tylko to pewnie też nic by nie dało bo by mu tatuś kupił motor i by taki debil i tak jeździł. bo ja nie mam nic do motocyklistów, ale mam coś do debili co jeżdżą po drodze jak by to był tor wyścigowy.

Handlong
Wizytator

Wysłany: 2008-04-01, 21:53   

Mnie też to zszokowało

Gorgras
Wizytator

Wysłany: 2008-04-03, 21:51   

Zanim ten przepis wejdzie w zycie to pewnie potrwa.

Tylko 20% wypadkow z UDZIALEM motocyklistow zdarza sie z ich winy. 80% wypadkow z udzialem motocyklistow to wina kierowcow samochodow osobowych. Najczesciej kierowcy samochodow wymuszaja pierwszenstwo.

Manhal
Wizytator

Wysłany: 2008-04-06, 22:09   

Z tym prawkiem to może słusznie. Ale ci co mają rozum i chcą żyć na tym świecie będą pokrzywdzeni. Ale ile jest takich osób? Myślę, że większość na tym forum nie jeżdżą jak "dawcy", ale wiedzą co to rozsądek. :rotfl: