Forum motoryzacyjne, forum samochodowe, auto forum - AutoMoto24.com.pl/forum Strona Główna
 FAQ   Powiadom znajomego   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Najmocniejsze auto
Autor Wiadomość
Neaht
Newbie

Wysłany: 2008-04-10, 20:20   Najmocniejsze auto

Jakie auto można uznać za najmocniejsze w Polsce?
Mogą być z klasyfikacji SSS lub poza nią :-)

Pertar
Wizytator

Wysłany: 2008-04-12, 20:49   

Ja typuję: Audi S4 Killer

donnner
Wizytator

Wysłany: 2008-04-13, 21:47   

Jeszcze do niedawna byla to slawna supra kameleon tzw. BIG SINGLE TURBO Piotrka Dobrowolskiego, moc 1250koni bez nitro ;-) Jednak z tego co wiem caly czas jest do kupienia bo Piotrek przerzucil sie na wyscigi motocyklowe i ewolucja tego samochodu stanela w miejscu. Teraz jest duzo mocnych aut i sa to glownie auta pod 1/4 mili (S4 vtg killer, typhoon (gmc), i corvette (tzw. bialy kot) inter carsu) Ktore jest najmocniejsze nie wiem...Typhoon ma jakies 1200 koni + nitro, planowana moc w corvette to 1600 koni (nie wiem ile akutalnie w zniej wycisneli) a S4...kiedys byylo 800, teraz jest rowniez cos kolo 1000 (tak mi sie wydaje) :mrgreen: A no i nie zapomnijmy o tym bialym dragsterze (jakis amerykaniec) jakies 1500 koni z nitro :lol: No i mozliwe ze szykuje sie cos o czym jeszcze nie wiemy takze trudno powiedziec ktore auto jest najmocniejsze :-x

hernikus
Wizytator

Wysłany: 2008-04-14, 16:24   

Opel Corsa GekoCarsu to jest fajna pszczółka. Najmocniejsze to może ono nie jest ale parametry to ma konkretne :-> Ja kupiłem ostatnio rozbitą YAMAHE ThunderAce i mam zamiar gokardzika z tym silniczkiem sobie sklepać. Mnie bardziej interesuje przyspieszenie niż V-max :-) A jak mi coś odwali to dorzucę mu jeszcze turbinę ze zmienną geometrią zamiast seryjnego EXUPa, tak na 0,8 bara od samego dołu do 6000 obr/min potem seryjne odejście mu starczy ;-) :-P

Landner
Wizytator

Wysłany: 2008-04-14, 20:36   

Musze wam powiedziec ze wczoraj przezylem zdrowy szok :-o :-( Na googlevideo obejrzalem filmik z Viperem Twin turbo...uwaga...1900koni mial w czasie wyscigow, na hamowni ponad 2000 o_O tak tak...wiem...ciezko uwierzyc...zeby nie bylo srenido to sie tyczy tematu bo to nie jest polski sprzecior ale... :-o ciezko o tym nie wspomniec

Stander
Wizytator

Wysłany: 2008-04-16, 20:22   

Dla mnie najmocniejszy jest CAMARO SS Mortena Carlsena.
V8 . 9.2 litra 980 KM bez nitro +500KM NOS.