planuje zakupic passacika b5 nie wiem co bedzie lepsze czy 1.9tdi z 110 km ktory wydaje mi sie bylby ekonomiczny i mialby niezle przyspieszenie czy 1.8 benzynke z gazem z motorkiem 150 km ktory troszke by palil (nie wiem jak pala takie furki;/ Question ale raczej nie malo Crying or Very sad )ale buta mysle ze mialby konkretnego Smile jesli ktos ma jakies dobre rady prosze pisac , i jesli ktos ma passatka jak on sie sprawuje wady zalety pozdrawiam;)
Oczywiście, że diesel jest najlepszy. Najmniej awaryjny, najmocniejszy. Może i gaz jest tańszy, ale jednak jest z nim więcej problemów niż ma diesel. Jeśli nie jeździsz dużo to gaz będzie nieopłacalny, bo jego zamontowanie trochę kosztuje.
ja jakoś nie spotkałem się z problemami z gazem. Jeśli dużo jeździsz to polecam gaz. Niby cena wzrosła, ale i tak jest o wiele bardziej opłacalny na dłuższych trasach. Zamontowanie nie jest takie drogie, zależy od serwisu i miasta. Oczywiście jeśli jeździsz tylko krótkie trasy to nie zwróci się gaz zbyt szybko, ale na dłuższych trasach będzie to bardzo dobra inwestycja.
Diesel jest najlepszy. każdy Ci to powie no chyba, że kobieta, której mąż kupił samochód iktóra zupełnie nie zna się na autach. Mógłbym Ci tu wymieniac wiele zalet diesela, ale nie wiem czy to przeczytasz więc napisz, czy nadal Cie interesuje ten temat. Wtedy wypowiem się szerzej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum