Wysłany: 2008-02-15, 00:11 Jak zwiekszyc moc w naszych autkach !!!
Nie wiem czy da sie jakos zwiekszyc moc silnika prostym sposobem . Liczy się każdy KM .Ponieważ mój kolega ma 75 KM z czego 35 zdechło z głodu i auto nie ma taki właściwości jak rok temu . Wiem że to jest normalne ale w im przypadku spadek mocy na stapił gwałtownie i to jest bardzo odczuwalne .
i silnik się rozsypie... trzeba troszkę myśleć. ważne jest ciśnienie na wydechu. Jeżeli tak gwałtownie spadła mu moc niech sprawdzi filtr powietrza bo zapewne zapchany. Dalej mogą byc problemy z pompa lub wtryskami. Zły kąt lub paliwo jest wtryskiwane z opóźnieniem lub za wcześnie. Następnie silnik może byc rozszczelniony... jest dużo opcji ale ja zacząłbym od wymiany filtrów.
_________________ Nie bój się rozpoczynać nowych wątków - jeżeli będzie coś nie tak to ja go usunę
Marka:: BMW
Wysłany: 2008-02-15, 20:31
Jeśli dobrze kombinuje to gdyby padły swiecie to auto by tez miało problem z zapłonem a ten samochód opdala przy -25 stopniach a jeśli to nie ma nic wspolnego to jest dosc mozliwe
Marka:: VW
Wysłany: 2008-02-15, 21:24
Cytat:
Jeśli dobrze kombinuje to gdyby padły swiecie to auto by tez miało problem z zapłonem a ten samochód opdala przy -25 stopniach a jeśli to nie ma nic wspolnego to jest dosc mozliwe
to nie diesel
najpierw doprowadź samochód do normalnego stanu technicznego, a dopiero myśl o ew. podnoszeniu mocy
nowe filtry, kable wysokiego napięcia, świece, tłumik da mu nową młodość
Nie tylko do diesla...
Tuning silnika tzreba zacząc od obrobienia glowicy, polerka kanalow dolotowych i wylotowych, spasowanie kolektorów, szlifowanie i docieranie gniazd zaworowych, ewentualnei wieksze zawory... Ale to juz jest rzezba ktora wymaga sporego nakladu finansowego
Zgodnie z tym co powiedzieli koledzy- doprować auto do porządku potem myśl o zwiększeniu mocy. Przy okazji, jak ty obliczyłeś stratę 35 KM ? Może po prostu przyzwyczaiłeś się do auta i dlatego wydaje Ci się że jest mniej zrywne.
Szerokiej drogi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum