Wysłany: 2011-09-26, 13:48 Skuteczny sposób na oczyszczenie szyb? Zna ktoś?
Hej,
pierwszy raz robiłem moim nowym Fordem trasę Kraków Wrocław i nie uwierzycie ale mam problem z wyczyszczeniem reflektorów i szyby.
Pojechałem sobie na stację i od razu umyłem go na myjnii automatycznej bo jednak trochę szkoda auta. Myślałem, że wszystko zejdzie, a tu zonk! sporo robactwa się ostało, skrobaczka odpada bo mi już wcześniej żona chciała pomóc w temacie i tylko porysowała reflektor:(
Macie jakiś pomysł jak usunąć ten z reflektorów no i w sumie z przedniego błotnika?
Stary zaiwestuj w słownik, bo z taką ortografią daleko nie zajedziesz ;)
A co do usyfionych reflektorów i zderzaka, to przejdz sie podczas tankowania do stacji, jak jest dobrze wyposazona, to na pewno beda mieli specyfiki specjalnie pod te problemy. NA pewno firma MaxMaster robi takie płyny do usuwania robali, owadów, tłuszczy, kurzow i innych syfów. Rzuciły mi sie w oko bo fajnie wyglądają i faktycznie dają sobie rade z praktycznie każdą plamą na karoserii czy szybach. Szkoda tylko, że jeszcze rys nie usuwa bo w moim przypadku byłoby to bardzo wskazane :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum