Wysłany: 2008-02-09, 18:50 Problem z navibe735 i spv m3000
Siemka
Kupiłem taki sprzęcik
navibe 735 i niestety nie umiem go obsłużyć. Wcześniej zainstalowalem juz na spv sobie automape i super. Poszedlem kupilem antene zadowolony że będzie mi już wszystko działać ale... no niestety na urządzeniu cały czas tylko miga dioda od bluetooth (chyba nie łączy się z urządzenie) oraz szukania zasięgu.
Ktoś coś może pomóc.
[ Dodano: 2008-02-09, 21:30 ]
Ok antena jakoś satelite znalazła ale jednak cały czas nie moge spv połączyć z anteną.
Dałem w connection "blutootf" wykryłem antene dodałem ją podałem kod, ale połączenia dalej brak.
Wysłany: 2008-02-10, 15:38
w VisualGPSce przy connect pokazuje mi "could not initialize communication buffer size" pozniej po wcisnieciu ok Communication Error "Unable to open port. Please close the application accesing the communication port."
Natomiast w ustawieniach bluetootf wybralem com1 finish i mam komunikat "the com port could not be created. Please check your setting and try again"
[ Dodano: 2008-02-10, 20:42 ]
Jak się okazało zmiana portu pomogła i wszystko działa ok.
Nie polecam testowania sprzętu w bloku :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum