Wysłany: 2008-02-03, 11:10 Pytanie od laika na temat GPSu w telefonie
Prosiłbym Was o kilka informacji.
Kupiłem sobie ostatnio telefon SPV M3000 połączenie telefonu z PDA. Mogę w nim zainstalować sobie swobodnie automape czy inny program dokupić antenę do GPSu za 100zł na allegro i GPS powinien mi śmigać.
Moje pytanie jest następujące czy to jest płatna usługa? Bo z tego co wiedziałem to się płaci za połączenie z internetem, ale chyba jednak myślę błędnie. Jechałem ostatnio z taksówkarzem i miał GPS powiedzial ze za automape zaplacil 150zł za 3 lata licencje, do tego urządzenie za 500zł w promocji i to wszystko z opłat jakie ponosi.
Byłbym wdzięczny jakby ktoś mi powiedział jak to wygląda w przypadku telefonów komórkowych.
a po co Ci internet przy GPS'ie? Chyba pomyliłeś pojęcia! To GPS a nie GPRS. Nie płaci się za internet nic bo po prostu się z nim nie łączysz. Do m3000(HTC WIZARD) dokupuje się antenę na bluetooth(koszt 150-250zł) i jakiś program czyli mapę np automapę (jej cena zależna jest od rejonu jaki ma pokrywać-polska albo cała europa). Oczywiście o ściąganiu jakichś wersji z witaminkami nie będziemy pisać bo to nielegalne.
[ Dodano: 2008-02-03, 13:41 ]
p.s też mam Wizarda;) więc jeżeli jakies pytania to wal smiało;)
_________________ Nie bój się rozpoczynać nowych wątków - jeżeli będzie coś nie tak to ja go usunę
Stary temat ale odgrzebię. Gdy chciałem teraz kupić telefon okazało się ma nawigacje ale nawigacja ta działa poprzez łącze z Internetem. Dopiero dokupienie programu do nawigacji (coś w stylu automapy) zapewnia że nawigacja w telefonie działa normalnie, bez dodatkowych kosztów związanych z łączeniem się z Internetem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum