Marka:: VW
Wysłany: 2008-02-14, 17:33
Nie potrafię ci pomóc ale słyszałem że takie CB-radio jest przydatne jak się jedzie w dalekie trasy np: żeby się spytać którędyk jechać lub nie , gdzie są korki za ile jest najblisza stacja benzynowa lub poprostu aby się nie nudzić bo nie któzy potrafią
Prawdopodobnie dobre sa cb-radia firmy president. Z modelami nie chcę się pomylić z nazwą, ale johny albo harry są w dość przystępnych cenach.
Pozdrawiam
U mnie ojciec ma cb-radio presidenta. Nie znam się na tym zbyt dobrze, ale z tego, co widzę to sprawuje się ono mu bardzo dobrze. Postaram się sprawdzić jaki dokładnie ma on model. Wiem tylko, że kupił za 600 zł.
Kup sobie radio Unidena 520 xl i antene Midland ml-145. wszytsko powinno sie zamknąc w 400zł Zastaw super sam takiego uzywam. antena bardzo dobrze ściąga. Radio sprawuje sie super.
W zasadzie to czy wydasz na radio 250 czy 450 zł większych różnic nie zauważysz poza bajerami zamontowanymi np s-meter, PA, scam, RF.Gain itp. a jakość odbioru będzie mocno związana z autem jakie posiadasz tzn. to ile ono emituje zakłóceń. Jeśli chcesz mieć dobrej klasy i bardzo porządne radio to musisz wydać ok 1000zł np. President Herbert. Co do anteny to polecam Sirio lub President, a jak daleko polecisz to zależy od długości. Ja mam u siebie Sirio Carbonium 1m i Alana 100+ zastaw kosztował 400zł z montażem i jestem z niego bardzo zadowolony. Czytelny i zrozumiały odbiór ma w przedziale 5-7km a nadawanie to zależy jak mocno skręcone radio ma odbiorca :) ale zamknie się też w podanych wyżej granicach. Jeszcze wtrącę odnośnie 100+ ma bardzo delikatny mikrofon i po prostu trzeba troszeczkę delikatności w użytkowaniu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum