Jakie są wasze przewidywania na następny sezon ? Osobiście wierzę w Latvale. Myślę, że chłopak zrobi naprawdę wielką karierę. Może nareszcie ktoś "uspokoi" Loeba :D
Dlaczego akurat w niego? Przecież niczym szczególnym się wg mnie nie popisał. Niewiele brakowało Gronholmowi do zdobycia tytułu mistrza. Szkoda, że pojawiły się problemy pod koniec sezonu...
ja uwazam ze Marcus Gronholm jest to doswiadczony rajdowiec
No tak. W to nie wątpimy. Ale jednak wszystko zespuł w przedostatnim wyścigu, a Loeb wślizgnął się na 1. miejsce.
Racja ale ten sport jest nieobliczalny wszystko zalezy nie tylko od umiejetnosci kierowców ale i mechaników tak samo jak w formule 1...nie musi zawinic kierowca czy pilot ale wystarczy ze maszyna odmowi posuszenstwa i juz po sprawie heh
Dlaczego akurat w niego? Przecież niczym szczególnym się wg mnie nie popisał. Niewiele brakowało Gronholmowi do zdobycia tytułu mistrza. Szkoda, że pojawiły się problemy pod koniec sezonu...
Musisz zauważyć, że był to 1 sezon Latvali w samochodach WRC, a do tego jeździł teoretycznie wolniejszym samochodem od ścisłej czołówki.
Podczas całego sezonu pokazywał się z dobrej strony, a w szczególności zapadł mi w pamięć
po rajdzie Wielkiej Brytanii, ostatnim rajdzie sezonu. Po wypadnięciu z trasy w I etapie i skorzystaniu z systemu SupeRally kontynuował jazde od 2 etapu i wygrał wszystkie oesy II i III etapu. Nie mam wątpliwości, że wskoczy on do teamu Forda w miejsce Gronholma i razem z Hirvonenem dadzą popalić Loebowi
Warto by w tym momencie wyjaśnić, czym jest ten 'wspomagacz' SupeRally:
Kod:
SupeRally - system spotykany w rajdach samochodowych, umożliwający kontynuację rywalizacji na rajdzie załodze, która wycofała się z powodu awarii lub wypadku.
W przypadku awarii lub wypadku załoga może skorzystać z tego systemu, dzięki czemu znajdzie się w końcowej klasyfikacji etapu, co umożliwi jej kontynuowanie rywalizacji następnego dnia lub ukończenie rajdu. Za każdy nieukończony odcinek specjalny załoga otrzymuje czas zwycięzcy w klasie powiększony o 5 minut.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum