Wysłany: 2008-01-11, 15:50 Składy teamów F1 na sezon 2008
Ferrari: 1.Felipe Massa i 2.Kimi Raikkonen
BMW Sauber: 3.Nick Heidfeld i 4.Robert Kubica Renault: 5.Fernando Alonso i 6.Nelson Piquet Jr.
Wililams: 7.Nico Rosberg i 8.Kazuki Nakajima
Red Bull: 9.David Coulthard i 10.Mark Webber
Toyota: 11.Jarno Trulli i 12.Timo Glock
Toro Rosso: 13.Sebastian Vettel i 14.Sebastian Bourdais
Honda: 15.Jenson Button i 16.Rubens Barrichello
Super Aguri(nie potwierdzony, prawdopodobny skład):17. Takuma Sato i 18.Anthony Davidson
Force India(nowy zespół, zajął miejsce po Spykerze): 19.Adrian Sutil i 20.Giancarlo Fisichella
McLaren Mercedes: 21.Lewis Hamilton i 22.Heikki Kovalainen
Zespół BMW Sauber się nie zmienił nadal Nick (5) z Robertem (6)
Zaskoczył mnie Alonso (3) który przeszedł do teamu Renault......
Natomiast niewątpliwie nagroźniejszym zespołem jest skład Ferrari: zwycięzca sezonu Kimi Raikkonen (1) i czwarty Felipe Massa (4)
(numer) - Miejsce, które zajął dany kierowca (Sezon 2007)
Według mnie Ferrari nie będzie miało problemów z obronieniem tytułu.
Bardziej martwie się o Alonso: Trafił do Renault razem z Piquet Jr. który jest potomkiem jednego z najlepszych kierowców F1 w historii. Jak wiemy Fernando odszedł z McLarena z powodu faworyzowania Hamiltona (z czym się zgadzam) i pewnie też dlatego, że nikt się nie spodziewał tak dobrego Lewisa, a z tego co wiadomo to Piquet jest jeszcze lepszy niż Hamilton... Sezon zapowiada się bardzo ciekawie
Wydaje mi się, że Robert Kubica jest w stanie zajmować wyższe pozycje niż zajmował do tej pory, ale musi mieć nowy bolid. Tym, którym jeździł do tej pory mimo jego dużych umiejętności, nie był w stanie wyprzedzać czołowych zawodników. Głównie musiał utrzymywac swoją pozycję i nie mógł zrobić nic więcej. Zobaczymy już w marcu jak to z naszym Robertem będzie :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum